Blog
06
01
2017

GOALS Voetbal clinic

Door Alwies 0

De begeleiding in het jeugdvoetbal is erg gericht op het moeten presteren; het winnen en scoren. Hoe erg is dan de beleving als je verliest en wat leer je als de werkelijke oorzaak onbehandeld blijft ? Als de aandacht alleen gericht is op het resultaat, wordt het plezier minder bij tegenslag en beïnvloedt het de ontwikkeling van kinderen.

De voetbaltrainers zijn opgeleid om kinderen te scholen in de techniek en tactiek van het voetbal, maar er zijn meer aspecten die belangrijk zijn, waardoor kinderen sterker worden in het voetbal en als persoon !

In de GOALS Voetbal training ligt de focus op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. We onderzoeken de persoonlijkheid en temperament van kinderen en leren hen de kwaliteiten op een goede manier in te zetten, juist ook als de druk hoger wordt. We gaan op zoek naar de manier waarop een kind leert om hier de begeleidingsstijl op af te kunnen stemmen. Ieder kind is anders en heeft op een eigen manier bevestiging nodig.

Als de druk hoger wordt kunnen kinderen problemen ontwikkelen als faalangst en onzekerheid of reageren met boosheid en agressie. Ook het snel opgeven en het moeilijk vinden om in een groep samen te werken zijn problemen die direct of later de ontwikkeling kunnen beïnvloeden.

In de training zijn specifieke en uitdagende oefeningen uit het voetbal een middel om te werken aan de doelen. We staan we stil bij de signalen uit het lichaam en de gedachten en gevoelens die ontstaan uit de voetbalsituaties. Door actief aan de slag te gaan met het lichaam, de emotie, de cognitie en het sociale aspect, kan het kind groeien en wordt het zelfbewuster. De ontwikkeling heeft een positief effect op het voetballen, maar ook in andere situaties als thuis of op school. De training fungeert als een leerschool voor het leven.

Neem contact op en we organiseren een datum en locatie voor een clinic !

 

auteur: Alwies

Reacties
0

Leave a reply